jueves, 3 de julio de 2008

Dexter, el buit que intenta omplir-se

Fa poc (cosa d'un mes) un amic en un fotolog recomanava la sèrie Dexter. Donat que no tinc televisió per cable (ergo no puc veure la Fox) doncs vaig decidir esperar fins que cuatro la va començar a emetre en obert. Un cop vist el primer capítol a la tele, vaig decidir donar-li una oportunitat. Ja que estem en període vacacional, i els esmorzars s'allarguen una mica més del compte, he aprofitat per visionar-la sencera.

Faig cinc cèntims de la serie. No es spoiler, ja que ho podeu veure tot en els primers minuts del primer capítol. La serie segueix un fil aparentment senzill, pero que mica en mica es va enrarint. Dexter Morgan es un forense especialista en sang qu treballa pel departament de policia de Miami. Es fill adoptiu de Henry Morgan, un policia de gran sentit de la justìcia que va morir d'un atac de cor. Dexter, degut a un trauma infantil, te impulsos interiors que l'obliguen a matar per "sentir-se realitzat". Seguint un estricte ritual, selecciona els assassins que estan lliures per culpa d'errors del sistema i els executa meticulosament. Es letal i infalible.
Ell no es considera un ésser humà, ja que esta mancat de sentiments i rara vegada mostra emocions. No obstant fingeix constantment per mantenir-se segur. La máscara fa que sigui un bon company de feina, un bon germanastre de "Deb" Morgan i una bona parella per Rita i els seus fills. No obstant tot es trasbalsa quan Dexter reb un cas d'un asassinat en que la victima ha estat descuartitzada, pero no hi ha ni una gota de sang en tot el cos...

Es interessant observar com el món de Dexter va canviant a mida que avança la primera temporada i com surt a la llum el seu passat, i com pren una série d'importants decisions que culminen a l'ultim capítol en un acte inversemblant. La segona temporada es quan Dexter pateix una "crisi d'identitat", els pilars de la seva existència es desmoronen i finalment ha d'optar per un modus vivendi. Es deixa la porta mig oberta per si hi ha d'haver una tercera temporada, mes que res per tancar la història de Deb, ja que la resta queda tot força lligat.

Tocs policials, poca acció, abundant sang en determinats moments i grans reflexions son el que planteja aquesta recomanadissima série. La podeu veure a la fox, a cuatro o per internet (a pagines com series yonkis, per exemple). Aixo si, la serie guanya molt en v.o. i subtitulada. L'ampli domini dels insults que te Deb es impagable.


En fi, que es 100% recomanada. ¿Dark Defender o Bay Harbor Butcher? Veieu la série i veureu que decideix la laberintica ment d'aquest brillant forense.

No hay comentarios: